Cotton Candy Land | 1962

Baz Luhrmannin elokuvassa Elvis (2022) kuultava, suurelle yleisölle ja jopa osalle Elvis-faneja tuntematon lastenlaulu, Cotton Candy Land, ei todellakaan edustanut ennakkoon sitä, mitä oli odotettu kuvaelman tunnusmusiikiksi. 

Presleyn aliarvostettu leffatuotanto on runsaudensarvi, josta on varaa noukkia lauluja tilanteeseen kuin tilanteeseen. Hyvänä esimerkkinä potin räjäyttänyt A Little Less Conversation, joka muokattiin uudelleen jalkapallon MM-kisojen tunnariksi vuonna 2002, ja loppu oli historiaa.

Valinta oli nerokas. Uudelleen sovitettuna ja osittain uudelleen sanoitettuna ("the snowman's comin', yes, he's comin'..."), Stevie Nicksin ja Chris Isaakin tulkintana, kappale löytää elokuvassa aivan toisenlaisen muodon ja tarkoituksen. Se on karmiva – juuri sopivan kutkuttavalla tavalla. 

Lastenlauluistakin voi kummuta tummia sävyjä, jotka nousevat esiin, kun ne vaan sijoitetaan sopivaan ympäristöön (muistelkaa vain erinäisiä kauhuelokuvia). Näin kävi myös nyt.

Alun perin Elvis levytti kappaleen rainaan It Happened At The Word's Fair (1963), syyskuussa 1962. Kohtauksessa Elviksen roolihahmo Mike Edwards esittää sen tuutulauluna Sue-Lin'ille, jota näyttelee lapsitähti Vicky Tiu

Kappaleen tekijäpuolelta löytyvät nimet Ruth Batchelor ja Bob Roberts, jotka kirjoittivat Elvikselle hänen elokuviinsa myös neljä muuta laulua: King of the Whole Wide World (Kid Galahad, 1962) Because of Love, Thanks to the Rolling Sea ja Where Do You Come From (Girls! Girls! Girls!, 1962).

Ruth Batchelor oli biisinikkarin lisäksi myös radio- ja televisiotoimittaja. Hän kirjoitti useita musikaaleja, mukaan lukien version Tom Jonesista CBS-tv:lle. Vuonna 1971 hän julkaisi albumin naisten vapautuslauluista nimeltä Reviving a Dream hänen omalla levymerkillään Femme Recordsilla.

Ruth Batchelor albuminsa Songs for Women's Liberation: Reviving a Dream takakannessa.

Batchelor perusti myös Los Angeles Film Critics Associationin vuonna 1975 ja toimi sen puheenjohtaja kolme vuotta. Hän oli viihdetoimittaja ABC Television'in Good Morning America ​​-ohjelmassa ja elokuvakriitikko National Public Radiossa.

Ruth Batchelor kuoli syöpään 23. heinäkuuta 1992 South Miamin sairaalassa Floridassa. Hän oli 58-vuotias.

Bob Roberts (oikealta nimeltään Robert Silbert) aloitti laulujen kirjoittamisen amerikkalaisen romanttisten laulujen tulkin ja näyttelijän Eddie Fisherin kanssa, kun molemmat olivat 1950-luvun puolivälissä mukana Louis Priman Big Bandissa. Hän oli Louis Prima & the Witnesses -nimellä tunnetun Prima-yhtyeen kitaristi.  

Roberts oli varhainen eksponentti sellaiselle kitaransoitolle, joka inspiroi alkuperäisiä ​​rokkareita, kuten Chuck Berryä.

1960-luvun alkuun mennessä Roberts oli jättänyt Priman bändin ja löysi tiensä Hollywoodiin, jossa hän rustasi muun muassa lauluja Presley- ja Disney-elokuviin. 

Robertsin katalogista löytyvät myös Elviksen kappaleet The Walls Have Ears (Girls! Girls! Girls!, 1962, yhdessä  Roy C. Bennett'in kanssa) ja Echoes of Love (yhdessä Paddy McMains'in kanssa), joka löytyy Kissin' Cousins -soundtrackin bonusraidalta, ja joka poikkeuksellisesti ei ole leffabiisi.

Baz Luhrmannin elokuvassa Cotton Candy Land nähdään vilaukselta fiktiivisen hahmon Madame Zeenan esittämänä, jota näyttelee nuori näyttelijä Angie Milliken. Ääni on kuitenkin amerikkalaisen laulaja-lauluntekijä Stevie Nicksin (synt. 26.5.1947), joka on tunnettu legendaarisen Fleetwood Mac -bändin solistina.

Luhrmann on kertonut, kuinka Nicks vaikutti hahmon syntymiseen: "Sillä on sellainen pieni goottimainen saundi, jonka Stevie ideoi. 'Karnevaaligootti'. Siinä on jotain niin täydellistä. Hän on myös loistava taiteilija. Ja Chris (Isaak), tavallaan kuin nykyajan Elvis, ja myös Roy Orbison."

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال