There Goes My Everything | 1970


Vuonna 1965 laulaja-lauluntekijä Dallas Frazier kirjoitti kappaleen There Goes My Everything, jonka levytti Ferlin Husky, mutta vasta Jack Greenen seuraavana vuonna levyttämä versio nousi Yhdysvaltojen kantrilistan kärkeen. Kappale voitti myös useita palkintoja, mukaan lukien Single of the Year ja Song of the Year ensimmäisessä CMA Awards -palkintogaalassa.

Jo 14-vuotiaana Frazier aloitti uransa Capitol Recordsin leivissä, ja vuonna 1960 hän kirjoitti kappaleen Alley Oop, josta tuli Hollywood Argylesin hitti.

Vuosien kuluessa Frazier rakensi uraa lauluntekijänä ja työsti muun muassa sellaisia hittejä, kuten The Oak Ridge Boysin Elvira, George Jonesin If My Heart Had Windows ja Connie Smithin Ain't Love.

Uransa aikana Frazier ansaitsi kolme Grammy-ehdokkuutta kappaleista There Goes My Everything, All I Have To Offer You (Is Me) ja Elvira. Hänet valittiin myös Nashville Songwriters Hall of Fameen vuonna 1976.

Dallas Frazier, vuonna 1966 julkaistun albuminsa, Elvira, kannessa.

Vuonna 2018 Frazier puhui toimittaja Tom Rolandille laulujen kirjoittamisesta ja siitä, kuinka käsityössä on erityinen elementti, joka voi tuottaa tai tärvellä kappaleen.

"Olen huomannut koko elämäni ajan kun kirjoitan lauluja, että siihen prosessiin kuuluu oleellisena osana sellainen asia kuin tunne. Ja kun saat siitä kiinni, niin loppu on pelkkää taikuutta. Sinulla voi olla hieno laulu ja kaikkee, mutta jos siinä ei ole oikeaa tunnetta, niin se vaan ei etene mihinkään. Kappaleessa Elvira on se tunne, ja The Oaks on tehnyt siitä upean version. Richard Sterban tekee juttunsa ja puhaltimet ovat ykkösluokkaa. Siinä on niin paljon magiikkaa, että se nostaa ihon kananlihalle."

Dallas Frazier kuoli 14. tammikuuta 2022, 82-vuotiaana.

Country Music Hall of Famen toimitusjohtaja Kyle Young kertoi Dallas Frazierin kuoleman jälkeen antamassaan lausunnossa Billboardille: "Dallas Frazier on yksi kaikkien aikojen suurimmista kantrilauluntekijöistä. Hän oli ystävällinen, antelias ja uskollinen mies, joka voitti vaikeat lähtökohtansa tarjotakseen hymyileviä lahjoja meille kaikille. Hän eli kauniin elämän kauniilla mielellä."

Elvis levytti viisi Frazierin kappaletta, joista Where Did They Go, Lord oli Presleyn alkuperäislevytys:

Wearin' That Loved on Look (American Sound Studio, Memphis, 14.1.1969)
True Love Travels On A Gravel Road (American Sound Studio, Memphis, 17.2.1969)
There Goes My Everything (RCA Studio B, Nashville, 8.6.1970)
Where Did They Go, Lord (RCA Studio B, Nashville, 22.9.1970)
He Is My Everything (RCA Studio B, Nashville, 9.6.1971)

Elvis otti elokuun 1970 Las Vegas -sesongilla konserttiohjelmistoonsa juuri levyttämänsä, mutta ei vielä julkaistun There Goes My Everything'in. Esitys kuvattiin dokumenttiin Elvis – That's The Way It Is (1970), mutta ei mahtunut elokuvaan. Vuonna 1992 se kuitenkin julkaistiin MGM:n ja Turner Entertainmentin The Lost Performances -videokoosteella, joka sisälsi harvinaisia esityksiä sekä edellä mainitusta että myös Elviksen toisesta konserttidokumentista Elvis On Tour (1972).

Kappale kertoo parista, joka eroaa, mutta miksi, jää mysteeriksi. Laulu kuvaa kertojan tunteita, kun hänen rakkaansa jättää hänet. Hän tajuaa kumppaninsa merkityksen, vasta kun hän on menettänyt hänet: "Siellä menee syyni elää / Siellä menee yksi unelmistani / Siellä menee ainoa omaisuuteni / Siellä menee kaikkeni".

There Goes My Everything julkaistiin albumilla Elvis Country (1971) ja singlen b-puolella joulukuussa 1970. Lue myös blogi: I Really Don't Want To Know | 1970 

There Goes My Everything | Las Vegas, International Hotel | 11.8.1970 (Midnight Show)

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال