It's Impossible | 1972


Rock'n'rollin kuninkaaksi kruunattu touhusi aivan omiaan tittelin ulkopuolella, etenkin, mitä pidemmälle ura eteni. Hän laajensi Elvis-puritanistien todellisuutta yllättäen ja pyytämättä tämän kaltaisilla esityksillä, jotka artisti tulkitsi aivan samalla rautaisella uskottavuudella, kuin kaiken muunkin musiikin, mikä hänen lävitsensä soljui. Siinä oli, ja on edelleenkin, muutamalle omia rajojaan vartioivalle rokkipoliisille sulateltavaa.

Jos kyseisestä kappaleesta tihkuu jonkinmoista euroviisutunnelmaa, niin sillä itse asiassa on kaukainen laulukilpailuihin liittyvä historia: ranskalainen Frédérica esitti sen maansa karsinnoissa vuonna 1960 nimellä J'ai le mal de toi. Jack Dieval'in säveltämä ja Michel Rivgauche'n sanoittama esitys ei kuitenkaan selviytynyt loppukilpailuun asti.

Alkuperäinen levytys kuitenkin löytyy vasta vuodelta 1964, kun myöskin ranskalainen laulaja Colette Deréal ikuisti sen vinyylille.

Vuonna 1965 J'ai le mal de toi ilmestyi Belgiassa radio-ohjelmassa (Muziek Ohne Grenzen), laulaja Lily Castel'in tulkitsemana. Sen jälkeen teksti käännettiin sekä englanniksi että hollanniksi, ja Kathy Kirby esitti sen nimellä The Way of Love ja Conny Vandenbos nimellä Je Doet Me Pijn. Kirbyn levytys tehtiin kesäkuussa 1965 ja Vandenbosin äänitys saman vuoden syyskuussa.

Levytyksiä ja muunkielisiä versioita ilmestyi (mukaan lukien Armando Manzarenon espanjankielinen versio Somos Novios, 1968), kunnes lopulta, vuonna 1970, Sid Wayne kirjoitti kiveen lalulun tekstin ja otsikon It's Impossible. Perry Como hoiteli ikonisoinnin, ja sen jälkeen laulua ovat versioineet lukuisat muut artistit.

Elviksen Vegasissa äänitetty versio julkaistiin ensimmäistä kertaa albumilla Elvis, heinäkuussa 1973.

It's Impossible | Las Vegas, Hilton Hotel | 16.2.1972 (Midnight Show)

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال