A Little Less Conversation | 2002


Vuonna 2002 kappale A Little Less Conversation kuultiin ja nähtiin jalkapallon maailmanmestaruuskisojen tunnarina, Niken sponsoroimalla videolla, Secret Tournament. Elviksen vanha ja unohdettu leffabiisi elvytettiin uudelleen henkiin ja siitä tuli valtava kansainvälinen menestys. 

Elvis levytti tämän Mac Davisin ja Billy Strangen tekeleen elokuvaan Live A Little Love A Little, 7. maaliskuuta 1968. 

Saman vuoden kesäkuussa, eli 23.6.1968, Elvis äänitti kappaleen uudelleen tulevaan tv-erikoiseensa, joka tunnetaan nykyään nimellä '68 Comeback Special. Kappaletta ei kuitenkaan käytetty spesiaalissa, ja se julkaistiin vasta 30 vuotta myöhemmin cd:llä Memories – The '68 Comeback Special (1998).

Ocean's Eleven -elokuvan ohjaajan, Steven Soderbergin,  tiedetään olevan kova Elvis-fani, joten hän käytti tuota tuolloin melko tuoretta Comeback Specialin julkaistua versiota elokuvassaan, vuonna 2001. 

Kuriositeettina vielä mainittakoon, että Soderberg on toiminut myös yhtenä tuottajana Elviksestä kertovassa The King (2017) -dokumenttielokuvassa.

Vuonna 2002 oli vuorossa jalkapallon MM-turnaus, johon tarvittiin tunnusbiisiä videon taustalle. Terry "Monty Python" Gilliam toimi videon ohjaajana. Hän ja Soderberg olivat kaveruksia, joten ei tarvitse olla Sherlock, päätelläkseen miten A Little Less Conversation päätyi MM-turnauksen tunnariksi.

Kappale kuitenkin kaipasi modernisointia, joten homma annettiin hoidettavaksi alankomaalaiselle, silloin kuuminta hottia olevalle DJ:lle, Junkie XL. Hän värkkäsi '68 Comeback Specialin versiosta remiksauksen, ja loppu oli historiaa. 

Biisi nousi listaykköseksi yli 20 maassa, kuten Briteissä, jossa se oli Elviksen 21. ykköshitti. Remiksattua versiota kuulee edelleenkin soitettavan radiossa, tv-sarjoissa ja elokuvissa. Sitä voidaankin siis hyvällä syyllä kutsua Elviksen uusklassikoksi.

Etelä-Koreassa ja Japanissa järjestettyjen futiksen MM-kisojen loppuottelussa kohtasivat kaksi jalkapallon mahtimaata, Brasilia ja Saksa. Brassit veivät jo viidennen mestaruutensa lukemin 2-0.

A Little Less Conversation | Junkie XL -remix | 2002

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال