What Now, What Next, Where To | 1963

Don Robertson (5.12.1922–16.3.2015) teki upeita biisejä Elvikselle. Hänen katalogistaan löytyy sellaisia hienouksia, kuten There's Always Me, Anything That's Part Of You, I Met Her Today, They Remind Me Too Much of You, Love Me Tonight ja nyt käsittelyn alla oleva kappale What Now, What Next, Where To, joka ei edes kelvannut itselleen Johnny Cashille!

Don Robertson:

"Noukin kappaleen nimen Carl Sandburgin kirjan, The People, riviltä. Sävelsin musiikin, ja Hal Blair ja minä kirjoitimme loput sanoista. Sitten levytin demon loistavan rytmiosaston kera Harmony Recordersissä Hollywoodissa.

Biisiä oli todella hauska tehdä. Löysimme mukavan pienen grooven ja kaikki natsasi yhteen melko vaivattomasti. Kunpa kaikki äänitystilaisuudet voisivat sujua yhtä luonnollisesti ja nautinnollisesti – se hetki, kun kaikki vain vaistomaisesti loksahtaa soittajien kanssa kohdalleen.


Hyvin läheinen ystäväni Sheb Wooley oli tutustuttanut minut Johnny Cashiin, joka asui lähellä minua täällä Etelä-Kaliforniassa. Kuvittelin, että tämä saattaisi sopia hänelle.

Soitin hänelle, ja hän kutsui minut tuomaan demon kotiinsa Ojai'iin, ja soittamaan sen. Otin mukaan poikani Donnyn, joka oli lahjakas muusikko ja suuri Johnny Cash -fani. Johnny kuunteli demoa, mutta ei oikeastaan kommentoinut sitä. Puhuimme hänen asekokoelmastaan ja muista asioista.

Odotin muutaman viikon, mutta Johnny ei koskaan osoittanut kiinnostusta kappaleeseen, joten lopulta lähetin sen Aberbacheille (Elviksen musiikkikustantamo), jotka sitten antoivat sen Elvikselle.

Olen funtsinut, kuuliko Johnny koskaan Elviksen versiota ja muistiko hän kappaleen. Näin hänet useita kertoja sen jälkeen, mutta laulu ei koskaan noussut esiin. Elvis ilmeisesti piti sovituksesta ja kappaleesta, koska he kopioivat demoni hyvin tarkasti."

Elvisen hieno tulkinta hukattiin Double Trouble (Ansa Elvikselle, 1967) -elokuvan soundtrackille, ja sen bonusbiisiksi.

What Now, What Next, Where To | RCA Studio B, Nashville | 27.5.1963

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال