Pocketful Of Rainbows | 1960


Yksi elokuvan G.I. Blues (Cafe Europa, 1960) helmistä on Fred Wisen ja Ben Weismanin luomus, Pocketful of Rainbows. Elvis esittää kauniin balladin köysiratavaunussa, pienen saksalaisen turistikaupungin, Rüdesheimin, näkyessä projisoituna kuvana taustalla.

Kun taustoja kuvattiin Saksassa, kuvaaja Loyal Griggs horjahti ja putosi vaunusta alla näkyvien viiniviljelmien päälle lähes kymmenen metrin matkan, mutta ei onneksi loukkaantunut vakavasti.

Elviksen on täytynyt viitata tähän kohtaukseen, kun hän tilitti tuntojaan sydänvalitulleen Priscilla Presleylle (tuolloin vielä Beaulieu) kuvausten jälkeen: "Tunnen itseni joksikin hiton idiootiksi kun puhkean lauluun jutellessani junassa typykän kanssa. "

Ja kyseinen "typykkä" on tietenkin Juliet Prowse, joka aukoo suutaan operettisopraano Loulie Jean Normanin tahtiin, joka oikeasti laulaa tässä kappaleen elokuvaversiossa.

Norman oli käytetty laulaja Hollywoodissa ja legendojen levyillä. Hän on levyttänyt muun muassa sellaisten nimien kanssa kuten Sam Cooke, Frank Sinatra ja Bing Crosby.

Loulie Jean Norman laulaa taustalla myös Elviksen leffassa Blue Hawaii (Sininen Havaiji, 1961), kappaleessa Moonlight Swim, ja nimenomaan sen elokuvaversiossa.

Kuriositeettina voidaan mainita, että Normanin ääntä kuullaan kultti-tv-sarja Star Trekin toisen kauden (1967–1968) tunnussävelessä.

Pocketful of Rainbows'in kekseliästä ja mieleenpainuvaa introa (jota ei kuulla leffaversiossa) on käytetty muun muassa mainosjinglenä. Kappaletta ovat myös coveroineet useat artistit, kuten Terry Stafford, Jan & Dean ja Johnny Earl.

Erikoisimmat tapaukset, jotka ovat tarttuneet biisiin ovat japanilainen elektronisen musiikin bändi YMO (Yellow Magic Orchestra) ja amerikkalaisen punk-bändin, The Misfitsin perustaja, Glenn Danzig.

Pocketful Of Rainbows | Radio Recorders, Hollywood | 6.5.1960

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال