Puppet On A String | 1964

Girl Happy (Tyttöjen Elvis), vuodelta 1965, on aikakaudelleen tyypillinen rantaraina. Myös siitä irrotettu soundtrack-albumi kuuluu Elviksen leffauran heikoimpiin. Mutta niin kuin aina, pitkäsoitolta on bongattavissa muutama siedettävä esitys. Sellaiseksi voidaan varmuudella lukea kappale nimeltään Puppet On A String

Tämä Roy C. Bennett'in ja Sid Tepper'in kirjoittama balladi levytettiin kesäkuussa 1964. Se julkaistiin singlenä lokakuussa 1965, b-puolellaan jo viisi vuotta aikaisemmin levytetty Wooden Heart (elokuvasta G.I. Blues). Sinkku nousi Yhdysvalloissa korkeimmillaan sijalle 14. Briteissä sitä ei julkaistu lainkaan. Naapurimaassa Kanadassa kappale nousi jopa listasijalle 3.

Yritettiinkö julkaisulla jotenkin (pahasti myöhässä, tosin) paikata levy-yhtiön "mokaa", kun se ei Yhdysvalloissa ymmärtänyt tyrkätä ulos Wooden Heart'ia singlenä. Briteissä, jossa biisin hittipontentiaali hiffattiin, sinkku nousi aina ykköseksi asti, ja menestyi erinomaisesti maailmalla muutenkin. Erikoinen b-puoli tuolloin joka tapauksessa.

Vai oliko tarkoituksena julkaista vain "hassu" nukketeemainen nelivitonen? Elokuvassa G.I. Blues Elvis esittää kappaleen puunuken kanssa lasten nukketeatterissa. Ja singlen a-puolen nimi tietenkin kertoo kaiken. Todennäköisesti kyseessä kuitenkin oli vain sattuma.

Elokuvassa Elvis laulaa kappaletta nukkemaiselle Shelley Fabares'ille, joka olikin käytetyin vastanäyttelijätär Elviksen elokuvissa. Hän esiintyi Girl Happyn lisäksi myös leffoissa Spinout (Loma Kaliforniassa, 1966) ja Clambake (Vauhtia ja vedenneitoja, 1967).

Kappaletta ei pidä sekoittaa samannimiseen vuoden 1967 Ison-Britannian Euroviisuvoittajaan, jonka esitti Sandy Shaw.

Puppet On A String | Radio Recorders, Hollywood | 10.6.1964

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال