I'm Counting On You | 1956


Vuoden 1956 alkupäivinä Elvis levytti kappaleen I'm Counting On You. Kyseessä olivat Elviksen ensimmäiset levytyssessiot kansainvälisen RCA-levy-yhtiön leivissä.

Pari kuukautta aikaisemmin oli Elvis ostettu ulos memphisiläisestä rock'n'rollin kehdosta, Sam Phillipsin hallinnoimalta Sun-studiolta.

Tammikuun 10.– 11. päivän istunnoissa syntyi sellaisia Elvis-järkäleitä kuten Heartbreak Hotel, I Got A Woman, Money Honey ja I Was The One.

Elviksen ensimmäisellä albumilla, Elvis Presley (1956), julkaistu pieni ja sympaattinen, selkeästi vielä Sun-kaikuja omaava balladi I'm Counting On You on jäänyt kokonaisuudella isojen klassikoiden varjoon, mutta se ei kappaletta huononna. Jeremy Richey on Moon In The Gutter -blogisivuillaan kuvaillut esitystä tyhjentävästi, käydessään läpi Elviksen esikoisalbumia:

”Albumi alkaa räjähdysmäisesti Carl Perkinsin ilkeällä oodilla sopeutumattomuudesta, Blue Suede Shoes (kappale, joka auttoi määrittelemään rock and rollia yhtä paljon kuin mikä tahansa muu). Yhdistettynä Elviksen vokaalinen ilmaveivi, murskaavassa iskussa olevan bändin soittoon, se on polttava klassikko, Scotty Mooren latautuneiden ja innovatiivisten kitarariffien johtaessa tietä.

Tätä tyrmäävää alkua seuraa yksi Elviksen varhaisen uran aliarvostetuimmista balladeista, Don Robertsonin I'm Counting On You. Elvis esittää laulun niin hienovaraisesti ja aidosti, että on lähes mahdotonta kuvitella kenenkään muun tulkitsevan sitä. Mukana on myös upean ilmeikkäitä Floyd Cramerin pianofillejä ja Gordon Stokerin taustalaulua. Aseistariisuva I'm Counting On You on järkyttävä muistutus siitä, kuinka paljon piilotettuja helmiä Presleyn valtavassa katalogissa on.”

Elviksen musiikkikustantamo, Hill & Range, New Yorkissa oli tohkeissaan biisistä. He kertoivat Robertsonille hankkivansa jonkun suuren tähden äänittämään kappaleen. ”No, muutamaa kuukautta myöhemmin he sanoivat antavansa sen uudelle nousevalle laulajalle nimeltään Elvis Presley. Olin täysin pettynyt. En ollut koskaan kuullut Elvis Presleystä, ja loppujen lopuksi he olivat luvanneet minulle suuren tähden.", on Robertson kertonut.

Myöhemmin Don Robertsonista muodostui yksi niistä harvoista lauluntekijöistä, joiden kanssa Elvis keskusteli kappaleista ja kutsui välillä jopa kotiinsa ja levytyssessioihinsa. Elvis ei ihaillut Robertsonia vain lauluntekijänä, vaan myös pianistina. Donia voidaan muun muassa kuulla säestävän Elvistä pianolla, uruilla ja sähköpianolla elokuvan It Happened At The World's Fair (1963) soundtrackilla.

Don Robertson kynäili Elvikselle toinen toistaan hienompia lauluja yhteensä 14, joista kuusi esitettiin Presleyn elokuvissa. I'm Counting On You oli niistä ensimmäinen.

I'm Counting On You | RCA Studios, Nashville | 11.1.1956

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال