Moody Blue | 1976


Helmikuussa 1976 järjestettiin ensimmäinen, vuoden kahdesta Graceland-sessiosta. Elviksen huushollissa, niin kutsutussa Jungle Room'issa, äänitetty setti sisälsi valtaosin raskassoutuisia balladeja menetetystä rakkaudesta. Piristävän poikkeuksen näihin itkuvirsiin teki Mark "Suspicious Minds" Jamesin kirjoittama Moody Blue.

Mark itse oli levyttänyt kappaleen Mercury-levymerkille, vuonna 1975, mutta se jäi ainoastaan kuriositeetin asemaan. Paikalle siis vaadittiin jälleen tunteiden tulkki, jotta laulu heräisi henkiin ja painuisi ihmisten sydämiin. Ja Elvis-klassikkohan siitä tuli.


Videolla biisistä (otto 3) kuullaan hieman harvinaisempi, "italialainen", versio. Kuuntele myös alkuperäinen albumiversio.

Elvis innostui heittämään biisin myös keikalla, Charlottessa, Pohjois-Carolinassa, 21. helmikuuta 1977. Sitä yritettiin jo edellisen illan Charlotten konsertissa, mutta se jäi vain yritykseksi. Seuraavana päivänä siinä onnistuttiin

Kirjassa Counting Down Elvis His Finest 100 Songs (2018), Mark Duffett luonnehtii kappaletta seuraavasti: 

"Moody Blue on Elviksen modernein levytys. Sen johdanto on kuin kunnianosoitus pakettilomille ja jumbo jet -elämäntyylille. Molemmissa, sekä Mark Jamesin että Elviksen versioissa on kantrivokaalit ja samankaltainen sovitus. Kuitenkin, jos Elviksen Moody Blue on kantrilevytys, on se enemmän myöhemmin julkaistun Dr. Hookin When You're in Love with a Beatiful Woman -biisin kaltaista disco-henkistä kantria – liukasta ja sulavaa, enemmän Malibua kuin Memphisiä. Kymmenen gallonan hatut valmiina, mutta ei maatilaa eikä rodeota, vaan enempi Havaiji-paitoja ja villin pidennetyn loman jatkoja varten. Tietenkään Moody Blue ei pääty siihen. Totta tosiaan, se ei varsinaisesti pääty koskaan, eikä edes feidaannu, se vain hiipuu pois. Jos laulun ensimmäinen osio vakuuttaa naisen oikeutta muuttaa mieltään, sen pidennetty loppusoitto vangitsee epämääräisyyden tunteen, joka on tuttu sekä sen musiikillisesta muodostaan että käsittämättömästä emotionaalisesta fiiliksestä. Moody Blue on päättymätön joutsenlaulu artistille, joka ei oikeastaan koskaan poistunut rakennuksesta."

Elviksen viimeinen, heinäkuussa 1977, julkaistu studioalbumi sai myös kasteessa nimen Moody Blue. Vuonna 1992 RIAA (Recording Industry Association of America) myönsi sille tuplaplatinalevyn.

Moody Blue | Graceland, Memphis | 4.2.1976

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال