Elvis – Ask Me

Spotify-sarjassamme Tällaiselta se olisi saattanut kuulostaa, julkaisee ElvisMesta koosteen 1960-luvun alkupuolen kahdesta sessiosta.

26.–28. toukokuuta 1963 ja vielä 12. tammikuuta 1964 (kappaleet Memphis Tennessee, Ask Me ja It Hurts Me) järjestettiin Nashvillen Studion B:ssä levytykset, joista selkeästi oli suunnitelmissa julkaista studioalbumi. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan sessioissa äänitetty materiaali kylvettiin leffasoundtrackien täytebiiseiksi, tai niin kuin niitä silloin kohteliaasti kutsuttiin: bonuslauluiksi.

Syyksi annettiin se, että studioalbumijulkaisut olisivat syöneet elokuva-albumien myyntiä. Kyseinen business-strategia on ollut niskavillat pystyynnostattava. Etenkin, kun vielä tuolloin Elviksen levyt olivat säännöllisiä listamenestyksiä, oli sitten kyseessä leffa- tai muu materiaali.

Levy-yhtiö ja manageritaho olivat kuitenkin lyöneet viisaat päänsä yhteen ja päättäneet tehdä kyseisen ratkaisun. Eikä siitä valitettavasti edes viisastuttu, koska muutama vuosi myöhemmin päädyttiin aivan vastaavanlaiseen menettelyyn (kts. Elvis – Guitar Man).

Kappaleita siroteltiin sellaisten "klassikkolevyjen" kylkiäisiksi kuten Fun In Acapulco (1963), Kissin' Cousins (1964) ja Double Trouble (1967). Lisäksi muutama sessioiden tuotos julkaistiin sekalaisilla kokoelmilla, kuten Elvis for Everyone (1965) ja Elvis' Gold Records Volume 4 (1968).

Julkaisematta jäänyt albumi olisi ollut tasaisen laadukas kokonaisuus, joka olisi hyvin ilmentänyt sen aikaista Presley-tuotantoa ja -soundia. Tällaiselta se olisi saattanut kuulostaa:

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال