Elvis on lihava ja vanha | Hymylehti 12/1966

Ei ole helppoa olla uranuurtaja supertähden saralla, kun jo 32-vuotiaana olet liian vanha ja vielä lihavakin. Näin pähkäiltiin käännöstekstissä, Hymylehdessä vuonna 1966. Siihen aikaan todellakin ajateltiin näin, kun populaarikulttuurin historiankirja oli vielä aivan liian ohut, että sitä olisi voitu tarkastella tarpeeksi objektiivisten okuläärien läpi.

Kukapa olisi tuolloin uskonut, että tänä päivänä Rolling Stones -yhtyeen jäsenet vielä kiertäisivät maailman lavoja kahdeksankymppisinä laulaen Satisfactionia tai ex-Beatle Paul McCartney, She Loves You'ta, puhumattakaan yli seitsemänkymppisen Bruce Springsteenin kolme tuntia kestävistä maratonkeikoista. Esimerkkejä riittäisi vaikka kuinka paljon. Mutta tuolloin kaikki oli vasta alussa, ja rockin päämörssärin oli luotsattava sekin latu auki. 

Lehden kuvituskuvat ovat promokuvia elokuvasta Loma Kaliforniassa (Spinout, 1966).

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille.

MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال