Kiss Me Quick | 1961

Kiss Me Quick julkaistiin singlenä myös Etelä-Afrikassa, Brasiliassa ja Japanissa, vuonna 1964, joista kuvassa jälkimmäisenä mainittu, artistin nimenä Elvis Presrey (!). Kyseisten maiden sinkkusijoituksia listoilla ei ole ElvisMestalla tiedossa. Jos jollakin on, niin ne otetaan avosylin vastaan.

Tällä Doc Pomusin ja Mort Shumanin pussailubiisillä aloitettiin kaksipäiväiset Nashvillen sessiot, joissa levytettiin vain viisi laulua. Saldona oli kuitenkin melko tymäkkää tavaraa klassikko-osastolla, sillä ääninauhalle tarttui sellainen parivaljakko kuin Little Sister ja (Marie's the Name) His Latest Flame.

Kiss Me Quick julkaistiin vuosi sen levyttämiseen jälkeen albumilla Pot Luck, kesäkuussa 1962. Singlenä se on nähnyt erinäisiäkin julkaisuja vuosien varrella. Ensimmäisen kerran Euroopassa vuonna 1963, b-puolella Something Blue. Yhdysvalloissa single näki päivänvalon vasta vuonna 1964, kääntöpuolellaan paljon parempi biisi Suspicion. (Lue ElvisMestan blogi: Suspicion | 1962)

Billboardin listalla Yhdysvalloissa sinkku nousi korkeimmillaan sijalle 29. Ja Briteissä sija oli 14. Saksassa ja Kanadassa tykättiin enemmän, molemmissa maissa single kipusi sijalle 3 ja Belgiassa saavutettiin komeasti kakkossija.

Varsinainen Elvis-klassikko Kiss Me Quick ei ole, mutta vähintäänkin jonkinmoisesta semiklassikosta voidaan puhua. Kappaleena se on joka tapauksessa ollut suosittu, koska secondhandsongs.com-sivut listaavat sille 56 cover-versiota ympäri maailmaa, joukossa meidän Rauli Badding Somerjoki, nimikkeellä Suukko vain (1975).

Emme kuitenkaan kuuntele nyt master-versiota (otto 12) vaan kappaleen ensimmäisen oton, jolla siis startattiin nuo kesäkuun sessiot vuonna 1961:


Kiss Me Quick ei kuulu omiin suosikkeihini, jotain siitä vain jää puuttumaan. Kiitettävää arvosanaa ei anna myöskään Shane Brown, kirjassaan Reconsider Baby – Elvis Presley: A Listener’s Guide:

"Kiss Me Quick on tyypillinen sen ajan latinalaisamerikkalaisilla mausteilla höystetty popkappale – tyyli, johon Elvis kääntyi toistuvasti seuraavan parin vuoden aikana. Kappale ei kuitenkaan ole parempi tai huonompi kuin ne, jotka nousivat elokuvien soundtrackeille samoihin aikoihin. Se on laulettu hyvin, se on nauhoitettu kauniisti, mutta se on lähes plastinen ja kliininen tarkkuudeltaan. Esityksessä ei ole intohimoa – eikä takuulla ole läsnä sitä emotionaalista otetta, kuin kahdessa muussa sessioissa äänitetyssä sinkkubiisissä. Se on vain hyvin suoritettu kunnollinen popkappale."

7. joulukuuta 1963 Beatlesit olivat panelisteina BBC-TV:n omassa Levyraadissa, Juke Box Juryssa, jossa he eivät antaneet paljon arvoa Elviksen levytykselle kappaleesta Kiss Me Quick. John Lennon oli sitä mieltä, että se tulisi olemaan hitti vain Elviksen maineen vuoksi. Lue kaikkien Beatlesien jäsenten arviot täältä (beatlesinterviews.org).

Kiss Me Quick | RCA Studio B, Nashville | 25.6.1961

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال