Miley Cyrus | Younger Now

Miley Cyrus nähdään albuminsa Younger Now (2017) kannessa Elvis-tyylisesti pukeutuneena. Hän on kertonut, että levy on tehty rakkaudesta Elvikseen.

Amerikkalainen näyttelijä ja laulaja-lauluntekijä Miley Cyrus (s. 23.11.1992 Nashville, Tennessee) on viime vuosien aikana kiilannut itsensä isojen starbojen liigaan. Kolme hänen albumiaan on noussut Billboardin 200 -listan ykköseksi ja kaksi singleä on saavuttanut ykkössijan Yhdysvalloissa, viimeisimpänä Flowers, joka nousi kärkisijalle myös Briteissä. 

Guinnessin ennätysten kirjaan hän on saanut useammankin merkinnän, kuten esimerkiksi Eniten uusia julkaisuja Billboardin Hot 100 -singlelistalla (Most New Entries in the Billboard Hot 100). Myös monet hänen julkaisunsa ovat nousseet kansainvälisiksi hiteiksi.

Vuonna 2008 Cyrus oli ehdolla Golden Globe -palkinnon saajaksi parhaasta alkuperäiskappaleesta ja voitti MTV Movie Award -palkinnon parhaasta elokuvasta laulullaan The Climb, vuonna 2009. Hän sai 16 ehdokkuutta World Music Awardsissa vuonna 2014 (joista voitti neljä) ja 49 Teen Choice Award -ehdokkuutta vuosina 2006–2014, mikä tekee hänestä kilpailun historian eniten ehdokkuuksia kahmineen henkilön.

Miley, Elvis-paidassaan The Ellen Show'ssa, vuonna 2017.

Suomessakin nähdystä Disneyn Hannah Montana -tv-sarjasta maailmanmaineeseen noussut Cyrus on onnistunut välttämään lapsitähteyden ikeet ja seisoo tätä nykyä vankasti oman persoonallisen tyylinsä takana. Hän kykenee kaivamaan monipuolisesta musiikillisesta repertuaaristaan niin countrya, rokkia kuin voimaballadeitakin. Vahvimmillaan hän on kuitenkin modernin popin suvereenina osaajana. Välillä hänen tuotannossaan kuuluu kaikkien edellämainittujen tyylisuuntien fuusioita. Häntä onkin kutsuttu oman sukupolvensa Madonnaksi.

Miley Cyrus on musiikkiperheen vesa. Jos sukunimi kalskahtaa tutulta, niin hänen isänsä on kantrilaulaja ja näyttelijä Billy Ray Cyrus, joka tunnetaan erityisesti hittisinglestä Achy Breaky Heart (1992). Hänen debyyttialbuminsa Some Gave All (1992) on myynyt yli 20 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Isä tunnetaan kovana Elvis-fanina ja hänen cv:stä löytyykin sellaisia yhteyksiä, kuten rooli elokuvassa Elvis Has Left The Building (2004) ja vuonna 2016 julkaistu single Hey Elvis.

Miley kunnioitti Elvistä singlen Younger Now -musiikkivideossaan quiff-hiustyylillään ja tekojalokivikoristeellisilla asuilla. Vaikutteita videoon on otettu Elvis-leffoista, joista selkein on nukketeatterikohtaus (Wooden Heart) elokuvasta G.I. Blues (1960).

Jäljet johtavat sylttytehtaalle, sillä Miley on sanonut Elviksen olevan hänen suurin musiikillinen vaikuttajansa. Vuonna 2017 julkaistu albumi Younger Now sai inspiraation hänen rakkaudestaan Elvis Presleytä kohtaan. Levyn julkaisun yhteydessä tehdyssä haastattelussa Miley on kertonut pakkomielteestään seuraavaa:

"Minua inspiroi elokuva Blue Hawaii. Elviksen tyttöystävän nimi siinä on Miley. Katsoin elokuvan yhä uudelleen ja uudelleen, koska hän sanoi 'rakastan sinua, Miley', ja minä kelasin sitä kohtausta taaksepäin jatkuvasti, jotta kuulisin Elviksen kertovan minulle rakastavansa minua."

Laulaja kertoi myös kuinka Presleyn kappale I Want You I Need You, I Love You inspiroi hänet tekemään laulun A Week Without You:

"Halusin todella luoda kappaleen, joka tuntui Elvikseltä... olipa se sitten Jailhouse Rockia tai mitä tahansa. Halusin vain tuoda sitä tiettyä Elvis-henkeä biisiin."

Kuten esikuvansakin, myös Miley on aiheuttanut kohua rohkeilla esiintymisillään. Lue myös jutut:

Miley Cyrus: Elvis Presley kehitti twerkkaamisen (yle.fi)
Härskiä seksikohauttajaa verrattiin Elvikseen (is.fi)


Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال