Elvis Stax

Spotify-sarjassamme Tältä se olisi saattanut kuulostaa, julkaisee ElvisMesta koosteen Elviksen parhaista Stax-levytyksistä, entisaikaisen albumillisen verran.

Heinä- ja joulukuussa 1973 pidettiin äänityssessiot legendaarisella Stax-studiolla Memphisissä. Studio oli tunnettu soul- ja funk-pohjaisista levytyksistään. Elvis tapansa mukaan saapui paikalle takki auki ja levytti mitä sylki suuhun toi. Because he can.

Yhteensä sessiot tuottivat 27 biisiä musiikkia laidasta laitaan, myös studiolle tyypillistä funkahtavaa saundia. Levytykset eivät olleet tasalaatuisia. Heinäkuun sessioissa Elvis oli väsynyt ja vähemmän inspiroitunut. Hän keskeyttikin sessiot yhdeksän levytetyn kappaleen jälkeen. Joulukuussa meininki oli parempi, ja sitä oli myös levytysten lopputulos.

Sen sijaan, että levy-yhtiö RCA olisi julkaissut sessioista yhden vahvan albumin, se pilkkoi materiaalin kolmelle eri levylle: Raised On Rock (1973), Good Times (1974) ja Promised Land (1975), pakkasi ne tapansa mukaan halpajulkaisun näköisiin kansiin, jossa jokaisessa oli Elvis kuvattuna konsertissa. Tapa, jota noudatettiin läpi 1970-luvun lähes jokaisessa Elvis-julkaisussa. Levyt menestyivät kehnosti ja painuivat unohduksiin. Toisin olisi saattanut olla, jos laatu olisi korvannut määrän. Tältä se olisi voinut kuulostaa:

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال