Good Times, Graceland ja Promised Land (1975)

ELVIS PRESLEY:
Good times (RCA)
Graceland (RCA)
Promised land (RCA)

Kuninkaan tuoreimmista levyistä Graceland on liveäänitys Elviksen kotikaupungissaan Memphisissä pitämästä konsertista ja kaksi muuta sisältävät uutta aineistoa. Good times on tyrmäysisku kademielisille jäkätyksille, joiden mukaan Iso Kiho olisi menettämässä äänensä tenhoa. El osoittaa kykenevänsä jatkuvasti aikaansaamaan sävähdyttävän tunnelman mitä erilaisimpiin kappaleisiin: balladeihin, bluesiin, countryyn ja evergreeneihin. Kohokohtia ovat hitin ”My boy” ohella muiden ohjelmistoista tutut ”She wears my ring” ja ”Spanish eyes”, joista Elvis luo miellyttävän tasapainoiset, suureellisuutta välttävät versionsa, sekä etenkin gospelpitoinen rytmijuhla ”Talk about the good times”.

Graceland toistaa jossain määrin aikaisempien konserttiäänitysten sisältöä, mutta repertuaarissa on poikkeuksellisen runsaasti rock and rollia ja hillbillyä Elviksen uran alkuajoilta sekä kaksi loistavaa spirituaalia ”Why me Lord” ja How great Thou art”. Vanhaa ”Trying to get to you” -kappaletta kuunnellessa ajan patinoima elvistikko on hyppiä housuistaan, sillä Elvis yltyy esittämään sen tosissaan 20 vuoden takaisella tyylillään. Juoheasti rullaavaa Memphis-beatia esittelevä ”Let me be there” on eräs kiitollisuudella nautituista uutuuksista. Levyn tuottamista on johtanut itse Elvis, ja tulos on kovaa tasoa.

Promised Land poikkeaa sisällöltään melko täysin nimimelodian antamista ennakko-odotuksista. Sehän on Chuck Berryn 50-luvulla säveltämä rock-kappale, jolle Elvis antaa sen ansaitseman sulavan tehokäsittelyn. Muut piisit ovat kuitenkin kaikki countryballaadeja tai hidasta countrya. Ken tykkää rauhallisesta ja rauhoittavasta Elviksestä, hän ostakoon.

Kirjoittaja ei tiedossa (Suosikki-lehti, nro 4/1975)

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال