From Elvis In Memphis (1969)

ELVIS PRESLEY
"From Elvis In Memphis"
(RCA LSP–4155)

Pitkästä aikaa osuu arvosteltavakseni Elvis-LP, joka ei ole mikään filmi-LP, vaan joka sisältää täysipainoista tavaraa ja jota hyvällä omallatunnolla voi kehua. Näin ollen välttyy Elvis-fanien vihoiltakin. Elvari on kyllä mielestäni aina ollut rautainen laulaja (uralla Wearin' That Loved On Look kuulostaa hän paikoitellen Raittisen Jussilta!) ja ainoastaan hänen laulamiensa LP-levyjen sävelmateriaali on ollut kovin epätasaista. Tämä Memphis-LP muodostaa tässä suhteessa ilahduttavan poikkeuksen – sillä useimmat sävelmät ovat puhdasta "prautaa" puhumattakaan sitten Elviksen tulkinnoista sekä musiikkitaustoista.

Elvis on mielestäni eräs ansiokkaimpia c&w-musiikin tulkitsijoita ja varsin vakuuttava on esimerkiksi hänen versionsa paljon levytetystä sävellyksestä Gentle On My Mind. Muista urista jäivät parhaiten mieleeni vahvatunnelmainen ja kaunis In The Ghetto sekä raivoisinta menoa sisältävät I'm Movin' On ja Power Of My Love.

Kirjoittaja ei tiedossa (Suosikki-lehti, nro 9/1969)

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال