Elvis In Concert ja Moody Blue (1977)

ELVIS PRESLEY:
In Concert (RCA) ja Moody Blue (RCA)

Kuninkaan jälkeen jääneet "paperit"... Moody viimeisin studioäänite ja In Concert live-tupla viimeisimmistä E:n konserteista. Kaksi kiekkoa, jotka varmasti hämmästyttävät kuulijan – positiivisesti.

Tuskin pinttyneinkään Elvis-fani on välttynyt epäilykseltä, ettei Elvis ollut ehdottomasti parhaassa vedossaan poistuessaan keskuudestamme. Toistuvat lehtiartikkelit, ylipaino ja henkinen kriisi panivat epäilemään myös laulullisen panoksen heikkoutta. Mutta nämä kaksi kiekkoa todistavat nuo ajatukset tyystin vääriksi. Moody Blue albumilla Kuningas puristaa mm. pari uransa parasta balladi-tulkintaa, näyttäen koko laajan äänirekisterinsä laidasta laitaan. Sama vankka ote kattaa myös koko live-kiekkoa balladeista hyviin rock'n'roll sikermiin.

Niiden, joille Elvari oli ennen muuta rock'n'rollin kapinallinen, on ollut vaikea hyväksyä 70-luvun super-Elvistä. Heiltä on myös saattanut jäädä huomaamatta se hieno tosiasia, miten valtavasti Elvis kehittyi laulajana viimeisien vuosien varrella. Ja sitähän Elvis itse asiassa oli – LAULAJA.

Jonka ei muuten yhtään tarvitse hävetä näitäkään kahta testamenttiaan.

DJ Luzifer (Suosikki-lehti, nro 12/1977)

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال