Almost In Love | 1968


Brasilialainen jazz-kitaristi ja säveltäjä Luiz Bonfá tunnetaan muun muassa musiikistaan, jonka hän sävelsi Antônio Carlos Jobimin kanssa elokuvaan Musta Orfeus (1959). Leffan ikivihreäksi nousi kappale Manhã de Carnaval (Karnevaalin aamu). Suomeksi sen ovat levyttäneet nimellä Yön väistyessä muun muassa Vieno KekkonenTopi Sorsakoski ja Kari Tapio.

Bonfán alkuperäissävellys on myös instrumentaali, nimeltään Moonlight In Rio, albumilta The Brazilian Scene (1965). Kolme vuotta myöhemmin Randy Starr kirjoitti siihen englanninkieliset sanat, minkä jälkeen Elvis sai sen levytettäväkseen maaliskuussa 1968, nimellä Almost In Love. Kyseessä olivat elokuvan Live A Little, Love A Little -äänityssessiot, ja rainassa laulu myös esitettiin.

Almost In Love julkaistiin myös singlellä, jonka A-puolelta löytyi nyttemmin hyvinkin tunnettu Elviksen uusklassikko A Little Less Conversation. Ilmestymisvuonnaan sinkku ei todellakaan paljon pöhinää aiheuttanut: korkeimmillaan se löytyi kotimaansa listasijalta 69. 

Lokakuussa 1970 Yhdysvalloissa näki päivänvalon vielä RCA:n Camden levymerkin alla Almost In Love -nimellä ristitty albumi, joka koostui lähes kokonaan aikaisemmin vain singeillä julkaistuista leffabiiseistä.

Luiz Bonfaa pidetään yhtenä Brasilian tärkeimmistä säveltäjistä ja muusikoista. Hän asui ja työskenteli Yhdysvalloissa 1960-luvun alusta vuoteen 1975, ja teki yhteistyötä muiden muassa sellaisten legendojen kanssa kuten Quincy Jones, George Benson ja Frank Sinatra. Ympyrä sulkeutui, kun Luiz Bonfan viimeinen albumi kantoi nimeä Almost In Love (1997). Bonfá kuoli Brasiliassa 12. tammikuuta 2001, 78-vuotiaana.

Videolla kuullaan kappaleesta vaihtoehtoinen otto, jossa Elviksen fraseeraukset poikkeavat hieman totutusta master-versiosta. Myös intro on erilainen. Videon uusi editointikin on kokolailla onnistunut yhdistellessään varsinaisen esityksen lomaan kohtauksia elokuvasta.

Almost In Love | Western Recorders, Los Angeles | 7.3.1968

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال