King of the Mountain | Kate Bush


Englantilainen laulaja-lauluntekijä, tanssija ja tuottaja Kate Bush nousi maailmanmaineeseen vuonna 1978, vain 19-vuotiaana, kun hän julkaisi debyyttisinglensä Wuthering Heights. Kappale oli kotimaassaan listaykkönen, pysytellen sijalla neljä viikkoa. Bush oli ensimmäinen naisartisti, joka nousi omatekemällään laululla Brittilistan ykköseksi. Vuonna 1980 hän teki saman tempun albumillaan Never for Ever.

Listamenestykseksi nousi tällä harvoin levyttävällä artistilla myös vuonna 2005 julkaistu single, King of the Mountain, joka oli Kate Bushin kunnianosoitus Elvikselle. Kappale oli ainoa single-lohkaisu albumilta Aerial. Sinkku oli myös hänen ensimmäinen hittinsä kahteentoista vuoteen, nousten Brittilistalla sijalle 4 ja top 20 hitiksi useissa Euroopan maissa sekä Kanadassa. Suomessa se saavutti sijan 3.

King of the Mountain kertoo Elviksen kuolemasta, ja siitä, kuinka moni vielä uskoo hänen olevan elossa. BBC4-radiohaastattelussa hän kielsi sen olevan omaelämäkerrallinen: "Kirjoitin Elviksestä, tarkoitan, että sen kaltainen suosio, jonka kanssa hän joutui elämään, on täytynyt olla sietämätöntä... En voi edes kuvitella millaista se on ollut. Ei ihmistä ole tehty kestämään sen kaltaista suosiota."

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال