When My Blue Moon Turns To Gold Again | 1957


Elvis esiintyi viimeistä kertaa Amerikan tv-historian yhdessä legendaarisimmista ja katsotuimmista ohjelmista The Ed Sullivan Show'ssa 6.1.1957. Elvistä kuvattiin tuolloin vain lantiosta ylöspäin, tarkoituksena sensuroida Elviksen epäsiveelliset lanneliikkeet.

Aluksi Elvis kiittelee fanejaan heidän lähettämistään joulu- ja syntymäpäiväkorteista sekä lahjoista. Hän kuulemma oli saanut tarkalleen 282 Teddy-karhua. Elvis myös pahoittelee, että ei voinut vastalahjana antaa jokaiselle fanilleen uutta Lincolnia, koska niitä ei ollut myynnissä niin paljon.

Elvis tiesi, että Ed-setä aikoo pistää hänen lantionsa pannaan, joten hän panosti enemmän visuaalisuuteen pukemalla päälleen kultalame-liivin, näyttävän harteikkaan paidan ja liikutellen käsiään sekä ilmeillen vihjailevasti yleisöön päin.

Rock-kriitikko Greil Marcus on myöhemmin luonnehtinut Elviksen loppiaisesitystä Sullivanin show'ssa seuraavasti:

"Jättäen jälkeensä vaisut vaatteet, joita hän oli käyttänyt kahdessa edellisessä show'ssa, Elvis astui esiin omituisessa kostyymiyhdistelmässä, muistuttaen haaremityttöä. Meikattuine silmineen, hiukset kasvoille valahtaneena, ahnas seksuaalisuus suuvärkkiin kipsattuna, hän esitti Rudolph Valentinoa, elokuvassa The Sheik, ilman estoja. Ja se, että tämä tapahtui lauluryhmä The Jordanairesien edessä, jotka tuona iltana näyttivät kaikkien aikojen jäykkiksiltä, teki esityksistä vieläkin tehokkaamman."

Näitä Elvis- ja paljon muitakin herkkuja on löydettävissä lisää The Ed Sullivan Show'n viralliselta YouTube-kanavalta.

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال