Love Me Tender | 1956

Love Me Tender -elokuvan nimikappaleen sävel oli suoraan lainattu Amerikan sisällissodan aikaisesta balladista Aura Lea, jonka olivat kirjoittaneet W.W. Fosdick (sanat) ja George R. Poulton (musiikki).

Ensimmäisen kerran elokuvassa se kuultiin rainassa Come and Get It (Tukkikuningas) vuonna 1936. Siinä sen lauloi Francis Farmer. Kappale hyväksyttiin lähes heti ilmestyessään Yhdysvaltain armeijan sotilasakatemian ”koululauluksi” West Pointissa, ja se oli osa West Point -aiheisten elokuvien The West Point Story (Kevätheila, 1950) ja The Long Gray Line (Suuri paraati, 1955) ääniraitaa.

Elviksen version ilmestyessä, oli hänet merkattu yhdeksi laulun tekijöistä, rojaltimaksukuvioiden takia. Mutta itse asiassa Elvis paljastaa vuoden 1968 pressitilaisuudessa, että hän antoi oman panoksensa yhteen laulun säkeistä.

Elvis esitti kappaleen ennakkoon, vielä filmausten ollessa käynnissä, ensimmäisessä The Ed Sullivan Show'ssaan, syyskuussa 1956. Ennen esitystä hän lausuu kiitoksensa elokuvan tiimille.

Love Me Tender | The Ed Sullivan Show, New York | 9.9.1956

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال