Let Me | 1956


Vielä huhtikuussa 1956 Elvis oli toiveikas leffauransa suhteen, kun hän tokaisi toimittajalle seuravaa:

"Ihmiset ovat jo kyselleet minulta, aionko laulaa elokuvissani. En aio, ainakaan tietääkseni. Sillä koekuvauksessakin vain näyttelin, enkä juurikaan välittäisi lauleskella elokuvassa."

Pelin henki kuitenkin valkeni hänelle nopeasti, kun debyyttileffaan, Love Me Tender (Rakasta minua hellästi, 1956), lisättiin neljä laulua: We're Gonna Move, Love Me Tender, Let Me ja Poor Boy. Ne julkaistiin seitsemän tuuman EP-levyllä, joka myi platinaa marraskuuhun 1956 mennessä.

Laulut edustavat elokuvassa häpeilemättä omaa aikakauttansa, ainakin mitä tulee Elviksen eleisiin ja liikkeisiin. Sellaisia tuskin nähtiin 1800-luvun loppupuolen musiikkituokioissa. Esitysten tarkoitus on ollut vain ja ainoastaan tarjota sitä, mitä kohdeyleisö, eli nilkkasukkatytöt tulivat katsomaan. Historiallinen konteksti voidaan niiden kohdalla unohtaa.

Vaikka esityksistä onkin rock'n'roll kaukana, todisti Elvis heti, että kaikki hänelle tarjottu taipuu uskottavasti ja muitta mutkitta. Elviksen luontevaa rytminkäsittelyä ja sen parissa leikittelyä, niin kropan kuin tulkinnan suhteen, on aina ilo seurata. Ja kuullanhan esityksissä Elviksen taustalla hieman eksoottisempiakin soittimia kuten haitaria, jota näppäilee Carl Fortina -niminen miekkonen.

Laulun tekijöiksi on merkattu Elvis Presley ja Vera Matson. Elviksen nimi oli tekijätiedoissa vain sen vuoksi, että provikat laulusta tulivat oikeaan osoitteeseen.

Let Me | 20th Century Fox Stage 1, Hollywood | 5.9.1956

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال