I'm So Lonesome I Could Cry | 1973


Elvis esitteli kappaleen saatesanoin: “I’d like to sing a song that is probably the saddest song I’ve ever heard”

Tammikuussa 1973 järjestettiin ennennäkemättömän massiivinen ja laajalle levitetty musiikki-, markkinointi- ja mediaprojekti, Aloha from Hawaii via Satellite, jossa Elvis esiintyi Havaijilla konsertissa, ja joka lähetettin satelliitin välityksellä miljoonien ihmisten nähtäväksi ympäri maailmaa.

Lavalle odotettiin rock-jumalaa, joka heittää kärrynpyöriä ja irrottaa lanteensa maata kiertävälle radalle. Sen sijaan siellä nähtiin vahvasti karismaansa nojaava, pääsääntöisesti balladeja tulkitseva laulaja.

Pakahduttava kuoleman serenadi I'm So Lonesome I Could Cry on Hank Williamsin originaali, ja oli perua nuoren Elviksen säännöllisistä kuunteluhetkistä radion äärellä, Memphisissä, silloin kun kaikki oleminen eli vielä unelmien tasolla.

Elvis esitti kappaleen vähän pienemmälle yleisölle marraskuussa 1973, kun hän itseään kitaralla säestäen tulkitsi sen silloisen tyttöystävänsä Linda Thompsonin veljen, Sam Thompsonin kotona, minne oli laitettu myös tallentava nauhuri pyörimään.

I'm So Lonesome I Could Cry | Honolulu, Havaiji | 14.1.1973

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال