You're The Reason I'm Living | 1975

Elvis esitti kappaleen You're The Reason I'm Living vain kerran konsertissa. Kyseessä oli ex temporena heitetty harjoittelematon esitys. Lopussa Elvis mainitsee, kuinka hänen isänsä on sairastellut, ja he molemmat ovat olleet sairaalahoidossa, ja kuinka isä voi jo paljon paremmin. Fanit saavat kiitosta lähetetyistä kukista ja korteista. Traagisia sävyjä Elviksen sanat saavat, etenkin kun tiedämme, että vain noin neljän vuoden sisällä olivat sekä isä että poika vainaita.

Kappaleen tekijä ja alkuperäinen esittäjä oli amerikkalainen laulaja, muusikko, lauluntekijä ja näyttelijä, Bobby Darin (14.5.1936–20.12.1973). Hänen suurimpia hittejään olivat Dream Lover ja Mack The Knife, joka on suomeksikin levytetty useasti, aina Olavi Virrasta (Puukko-Mackie) lähtien. Jälkimmäinen biisi  ei kuitenkaan ole Darinin omaa käsialaa, vaan sen on säveltänyt Kurt Weill, Bertolt Brechtin tekstiin, musiikkinäytelmään Die Dreigroschenoper (Kolmen pennin ooppera). Darin voitti esityksestä Grammyn.

Näyttelijänä Darin sai arvostusta, kun hänet nimettiin vuonna 1963 parhaan miessivuosan Oscar-ehdokkaaksi elokuvassa Captain Newman, M.D. Bobby Darin kuoli vain 37-vuotiaana sydänleikkauksen yhteydessä, vuonna 1973. Elvis ja Darin tunsivat toisensa hyvin, ja se saattaa olla myös syynä siihen, että Elvis inspiroitui esittämään edesmenneen kollegansa kappaleen lavalla.

Darin levytti kappaleen You're The Reason I'm Living, 25. joulukuuta 1962. Se julkaistiin viisi päivää myöhemmin uudenvuodenaattona 31.12.1962. Elviksen versio julkaistiin ensimmäisen kerran kirjan Growing Up With The Memphis Flash (Kate Wheeler, 1994) yhteydessä, erillisellä cd-levyllä. Myöhemmin se on julkaistu myös virallisen levy-yhtiön neljän cd:n boksilla, Elvis – Live In Las Vegas (2001).

Darinin alkuperäislevytyksiä Elviksen katalogista löytyy kaksi muutakin: I Want You With Me (1961) ja I'll Be There (1969).

You're The Reason I'm Living | Las Vegas, Nevada, Hilton Hotel | 22.3.1975 (Midnight Show)

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال