Advertising Space | Robbie Williams


Brittiläinen poplaulaja Robbie Williams, joka tuli tunnetuksi suositun Take That -poikabändin jäsenenä, on sen jälkeen luonut menestyksekkään soolouran, myyden maailmanlaajuisesti yli 77 miljoonaa albumia.

Robbie on myös vannoutunut Elvis-fani. Eikä hän ole peitellyt sitä. Yhdessä Stephen Duffy'n kanssa kirjoitettu Advertising Space ei siinä suhteessa tee poikkeusta. Vaikka tekstissä ei kertaakaan mainita Elvistä nimeltä, ei se jätä epäilyksiä siitä, kenestä on kysymys.

Myös videon visuaalinen toteutus on sitä itseään. Williams jäljittelee Elvistä liikkeissä ja ulkonäössä. Robbie muun muassa nähdään ikonisissa Elvis-vetimissä, kuten '68 Comeback Specialin nahka-asussa ja 1950-luvun kultalame-puvussa. Muita Elvis-viittauksia videolta löytyy aina Gracelandin porteista, kirjaimelliseen nukkevaimoon, Priscillaan, joka löytyy kaapista.

Video on kuvattu suurelta osin Belle Vue -pubin yläpuolella olevassa huoneessa Blackpoolissa, Britanniassa. Videon lopussa esitellään Robbien tatuointi, jossa lukee "Elvis Grant Me Serenity".

Kappale julkaistiin Robbien kuudennella studioalbumilla, Intensive Care (2005), ja myös albumin kolmantena singlelohkaisuna, joulukuussa 2005. Se nousi Britti-listalla korkeimmillaan sijalle 8.

 Advertising Space perustuu Tony Scottin elokuvaan True Romance, jossa Christian Slaterin hahmo kykenee keskustelemaan Elvis Presleyn hengen kanssa. Tyylikkään surullisesti kappale kuvaa supertähden traagista sortumista. Williams on kutsunut laulua leikillään omaksi Candle In The Wind'ikseenElton Johnin tunnetuksi tekemäksi klassikoksi, jonka aihiona oli Hollywood-legenda Marilyn Monroe.

Robbie on elvistellyt uransa aikana useasti, kuten The Robbie Williams Show'ssa (2002), jonka ulkoiset puitteet olivat lähes yksiyhteen kopioitu Elviksen '68 Comeback Special -tv-show'sta. Joulukuussa, vuonna 2000, hän esitti Jools Holland -show'ssa Suspicious Mindsin. Vuoden 2015 Let Me Entertain You -kiertueella hän käytti Elviksen legendaarisista jumpsuiteista vaikutteita ottanutta esiintymisasua.

Marraskuussa 2016 Robbielta kysyttiin Twitterissä, mitä hän tekee muutamaa minuuttia ennen lavalle astumista. Robbie vastasi nauttivansa espressoa ja rukoilevansa Elvistä.

Syyskuussa 2022 uutisoitiin, että Robbie Williams on kiilannut uudella albumillaan, XXV, Beatlesien ja Elviksen väliin. Hänellä on nyt siis Briteissä 14 ykköshittialbumia, kun Elviksellä niitä on 13 ja Beatleseilla 15. 

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال