Hot Dog | 1957

Elviksen
toisen elokuvan, Loving You (Kiihkeitä rytmejä, 1957), kappaleista vain Hot Dog ei ollut Elvikselle varta vasten tehty, vaan 🔈 originaalilevytys on Young Jessie'n, vuodelta 1956. Jessie'n versioita ei kuitenkaan julkaistu vasta kuin vuonna 1982 albumilla Hit, Git & Split. Jessien oikea nimi oli Obediah Donnell, alkujaan hän oli The Flairs -yhtyeen baritonilaulaja. Hän kuoli vuonna 2020, huhtikuun 27. päivä, 83 vuotiaana.

Biisin takaa löytyy tuttu parivaljakko Jerry Leiber ja Mike Stoller. Elvis oli jo levyttänyt aikaisemminkin tekijäkaksikon biisejä, kuten Hound Dog ja Love Me, mutta henkilökohtaisesti hän pääsi tapaamaan herrat vasta seuraavan elokuvansa, Jailhouse Rock (1957), myötä.

Videolla Elviksen takana näkyy hänen vakiorytmiryhmänsä The Blue Moon Boys: Scotty Moore (kitara), DJ Fontana (rummut) ja Bill Black (pystybasso). Edelliseen elokuvaan, Love Me Tender, heitä ei kelpuutettu, koska he eivät kuuleman mukaan näyttäneet tarpeeksi "maalaisilta".

Hot Dog | Paramount Scoring Stage, Hollywood | 18.1.1957

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال