Fairytale | 1975


Vuonna 1969 perustettu amerikkalainen yhtye The Pointer Sisters tunnetaan parhaiten hiteistään I’m So Excited ja Jump (For My Love). He voittivat ensimmäisen Grammy-palkintonsa vuonna 1975  tekemästään alkuperäisesityksestä Fairytale, joka sisältyi heidän helmikuussa 1974 julkaistulle albumille That's A Plenty. Saman vuoden syyskuussa Fairytale irrotettiin kokopitkältä singleksi.

Anita ja Bonnie Pointerin kirjoittama country-kappale herätti niin paljon kiinnostusta, että Pointer Sisters kutsuttiin Nashvilleen, jossa heistä tuli ensimmäiset mustat naislaulajat, jotka esiintyivät Grand Ole Opryssa.

Elvis levytti kappaleen Hollywoodin sessioissa maaliskuussa 1975, albumilleen Elvis Today. Harvemmin Presley heitti urallaan näinkin perinteiseen kantrimeininkiin nojautuvaa settiä. Mutta tämä on sitä ehtaa itteään.

Elvis myös selkeästi diggasi biisiä, koska se kuului viimeisten vuosien keikkojen vakiosettiin. Hän esitteli kappaleen usein saatesanoilla: "This next song is the story of my life. It's called Fairytale." Mitä ikinä hän sitten sillä tarkoittikaan? Tarkoittiko hän, että hänen elämänsä on ollut kuin satua? Vai viittasiko hän kappaleen sanoitukseen, joka on kaikkea muuta kuin satua, kertoen katkerasta erosta? 

Elviksen monivuotinen tyttöystävä 1970-luvulla, Linda Thompson, kertoo kirjassaan A Little Thing Called Love (2016), kuinka hän kuulemma rohkaisi Elvistä levyttämään biisin, koska hän koki, että hänen satunsa Elviksen kanssa oli päättymässä: "Kappale vangitsi täydellisesti pettymykseni."

Pointer Sisters -yhtyeen perustajajäsen Bonnie Pointer menehtyi 69-vuotiaana 8. kesäkuuta 2020.

Fairytale | RCA Studio C, Hollywood | 10.3.1975

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال