One Broken Heart for Sale | 1962

Elvis-elokuvissa on kaikki mahdollista, jopa naapurin setämiehistä saattaa hetkessä kehkeytyä ammattimaisesti stemmoja laulava kööri. Oikeasti taustalaulusta tässä tapauksessa vastasi kuitenkin The Mello Men -niminen ryhmä.

Laulu alennusmyynnissä olevasta särkyneestä sydämestä oli parivaljakon Otis Blackwell/Winfield Scott käsialaa. Sama tiimi tehtaili Presleylle muiden muassa sellaiset hitit kuten Return To Sender ja (You're The Devil) In Disguise. Otis Blackwell yksinään on kynäillyt Elvikselle sellaisia klassikkoja kuten All Shook Up ja Don't Be Cruel. Ja Winfield Scott (27.11.1920–26.10.2015) kirjoitti Elvikselle biisin Stranger In The Crowd kesäkuun 1970 maratonsessioihin. 

"One Broken Heart for Sale oli ensimmäisiä kappaleita, joita kirjoitin yhdessä Otisin (Blackwell) kanssa. Meillä molemmilla oli omia ideoita laulujen suhteen. Emme ajatelleet Elvistä tai ketään muutakaan tiettyä artistia kun teimme lauluja. Meidän pääasiallinen tarkoitus oli vain tehdä hyvä biisi. Me molemmat osallistuimme sanojen ja sävellysten tekoon. Minusta Elvis teki hienoa työtä One Broken Heart for Sale -kappaleessa. Sitä oli maustettu vähän countrylla. Tiesimme, että Elvis oli loistava artisti. Aina kun löydät loistavan artistin ja annat hänelle hyvää matskua, niin mahdollisuudet saada hitti, kasvavat oleellisesti.", on Winfield Scott kertonut.

Winfield Scott.

Elokuvaan It Happened At The World's Fair (Sydän tarjolla, 1963) räätälöity kappale ei singlejulkaisuna kuitenkaan yltänyt aivan listan top kymppiin asti. Alkuvuodesta 1963 Jenkeissä ja Briteissä leffasta lohkaistu kaksipuolinen One Broken Heart For Sale/They Remind Me Too Much Of You nousi edellä mainituissa musiikkikeskuksissa sijoille 11 ja 12. 

Single oli Elviksen ensimmäinen, joka ei Yhdysvalloissa noussut singlelistan top vitoseen. Kultalevyyn oikeuttavat lukemat se kuitenkin myi.

Elvis-fanit olivat valveutuneita, sillä seuraava, kesäkuussa 1963 julkaistu ei-elokuva-single (You're The) Devil In Disguise/Please Don't Drag That String Around oli sen sijaan iso hitti, nousten Yhdysvalloissa sijalle 3. ja Briteissä aina kärkipaikalle asti.

One Broken Heart for Sale joka tapauksessa edustaa elokuvasta ulos tyrkätyn soundtrack-albumin laadukkainta antia. Albumin, jonka kokonaiskesto on vain noin 20 minuuttia. Myös itse biisi ei ole pituudella pilattu, sen kesto albumilla ja singlellä on jostakin syystä vain vaivaiset 1:45, kun elokuvaversioon on lisätty yksi ylimääräinen säkeistö.

Jotakin varmasti kertoo Elvis-leffojen pikaruokamaisuudesta se, että kappale ei kuitenkaan ole albumin lyhyin. Kaikesta huolimatta soundtrack vielä myi kohtuullisen hyvin, nousten sekä Briteissä että Amerikassa sijalle 4.

One Broken Heart for Sale | Radio Recorders, Hollywood | 22.9.1962

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille. MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال